+32 (2) 646 31 11 translat@pauljanssens.be

Algemene vertalingen

Voor elk wat wils

Algemene teksten

Het leven is zo rijk en de samenleving zo veelzijdig dat ze zich niet in vakken laten onderverdelen. Vertaalbureau Paul Janssens maakt vaak ook uitgebreide vertalingen die buiten het kader van de eerder vermelde vakgebieden vallen.

De toon bepaalt de muziek

Wij vertalen commerciële teksten, waarbij niet alleen de inhoud, maar ook de toon belangrijk – zo niet, het belangrijkste – is. Denk maar aan talloze brochures, zoals toeristische brochures van de Stad Brussel, menu’s voor de meest diverse restaurants en keukens, zoals het Conrad Hotel, krantenartikels, toespraken en persmededelingen over uiteenlopende onderwerpen, literaire en wetenschappelijke werken …

De geknipte vertaler

Waarover de tekst ook gaat of wie de doelgroep ook is, wij vinden in ons rijk gevulde bestand van freelance vertalers steeds de geknipte man of vrouw, die zich als een vis in het water voelt bij dat onderwerp. Hij of zij bespeelt uw publiek met een taalvirtuositeit die uitmondt in een wervende tekst, waaraan je niet merkt dat het een vertaling is. Integendeel!

Culturele bagage

Een geslaagde reclameslogan of een televisiespot is niet zo maar om te zetten naar een andere taal, laat staan cultuur. Wat bij ons grappig overkomt, is misschien bij onze buren onbegrijpelijk. De vertaling van zo’n tekst vraagt het nodige ‘fingerspitzengefühl’, een fijnzinnigheid voor nuance en gevoel.