+32 (2) 646 31 11 translat@pauljanssens.be

Onze meerwaarde

Onder het waakzaam oog van rechter en tegenpartij

Het kwaliteitsbewustzijn is zeker gegroeid uit de oorsprong sui generis van het vertaalbureau Paul Janssens in en rond het justitiepaleis van Brussel. Aanvankelijk louter juridische vertalingen van het hoogste niveau en de grootste moeilijkheidsgraad om gaandeweg, via technische, medische en financiële expertises in juridische dossiers een veelzijdig en compleet bureau te worden.

Het waakzaam oog van de rechter, de op fouten loerende blik van de tegenpartij, de grote bedragen die vaak op het spel staan, de alomtegenwoordigheid van de pers… dit alles spoorde ons aan steeds met de grootste nauwgezetheid de perfectie na te streven. En zoals wijn rijpt met de tijd en de ervaring kunst baart, zo wist het vertaalbureau Paul Janssens tijdens zijn lang bestaan van nu al meer dan 20 jaar, zijn werkwijzen steeds beter aan te passen aan de behoeften van veeleisende klanten en zijn waaier van freelancers te verrijken met steeds beter gekwalificeerde beroepsvertalers in binnen- en buitenland.

Mettertijd bouwden wij intern een enorme documentatie op door op kantoor, naast een klassement per klant ook een per genre aan te leggen. Dit groeide uit tot een ongeëvenaard naslagwerk, dat, naast gespecialiseerde hetzij door klanten geleverde glossaria, hetzij zelf gemaakte gegevensbestanden, een noodzakelijke aanvulling vormt op de klassieke ook gespecialiseerde woordenboeken en de geraffineerde zoekfuncties op internet.

Een verzekering beroepsaansprakelijkheid

Op verzoek van een aantal ingenieursbureaus , sloten wij een verzekering “beroepsaansprakelijkheid” af die ons dekt tot 250.000 € tegen schade ontstaan wegens een foutieve vertaling.
Gelukkig hebben wij tijdens ons lang bestaan daar nog nooit gebruik moeten van maken. Maar de waarborg is alleszins geruststellend.

 

PAUL JANSSENS NV,

 

EEN BUREAU VAN
VERTROUWEN


TRADITIE
En TOEKOMST